Tarinoita ja aitoa elämää

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikilla meillä on tarinoita. On elämäntarina, on parisuhdetarina, on lapsuuden tarina. On menestyksen tarina, epäonnistumisen tarina, on terveystarina ja sairaustarina.  Kirjoitimme kirjaan parisuhdetarinaamme.

Menneisyyden tarinat muokkaavat kuvaa siitä, miten ihminen kokee itsensä. Tarina värittyy silti aina joillakin silmälaseilla. Jokainen tarina värittyy aina eniten juuri sen tunteen kautta, joka kehossa on nyt. Tarinasta vahvistuvat ne osat ja sävyt, joita tunne tukee. Niinpä menneisyydestä on olemassa tuhansia erilaisia tarinoita!

Onko niistä jokin sitten enemmän totta kuin toinen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä jos luopuisit kaikista tarinoista? Mitä sitten olisit? Oletko niin samaistunut omaan tarinaasi, että et uskalla olla olemassa ilman sitä?

Tässä hetkessä, juuri nyt, ei tarvitse tai edes voi ”olla mitään” tai ”olla kukaan”. Ego ei saa ravintoa tästä hetkestä, koska se on olemassa vain menneisyyden tarinoissa ja tulevaisuuden rakennelmissa.

Ihminen voi olla fyysisesti läsnä vain tässä hetkessä, mutta ihmisen mieli seikkailee usein menneisyydessä tai tulevaisuudessa, eikä ole lainkaan paikalla.

Tottakai minullakin on tavoitteita ja unelmia. Suuria unelmia onkin! Mutta kuten menneisyyden tarinat, tulevaisuuden unelmatkaan eivät saisi koskaan alistaa tätä hetkeä. Vain tässä hetkessä on mahdollista nauttia myös toteutuvista unelmista. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luonnon luonteeseen kuuluu kasvaminen ja laajeneminen. Niin myös ihmisen luonteeseen! Kasvamisesta, kehittymisestä, unelmien muodostumisesta ja niiden toteutumisesta on mahdollista nauttia joka hetki.

Lapset nauttivat luonnostaan uuden oppimisesta. Lapsi on luonnostaan läsnä. Lapsi myös aina palauttaa aikuisen tähän hetkeen. Siksikin he ovat niin suuria aarteita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joskus minulla oli itselleni mahdottoman kuuloinen unelma: asua perheeni kanssa lämpimässä maassa ja kirjoittaa kirjoja. Nyt minulla on mahdollisuus nauttia sen toteutumisesta. Kun maltan olla tässä hetkessä. ❤ 

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA