Oletko sinä realisti?

Tykkään unelmoida suuria asioita. Joskus, kun kerron unelmistani, törmään epäuskoon ja jossain muodossa kysymykseen ”onko tuo nyt realistista?”. Eilen istuimme pitkästä aikaa kahdestaan saunan lauteilla ja Henri heitti ilmoille mielenkiintoisen ajatuksen: ”Realistinen asia on sellainen, johon on helppoa uskoa.”

Ja mihin sinä uskot? Mihin minä uskon? Mehän uskomme jokainen hyvin erilaisiin asioihin! Toisen realistinen on siis helposti toisen epärealistinen ja toisinpäin. 

Suurin osa uskomuksista muodostuu jo varhaislapsuudessa. Uskomus on asia, jonka uskoo ja tuntee olevan totta. On aika ihmeellistä pysähtyä ajattelemaan sitä, miten me kaikki koemme elämän lukemattomilla eri tavoilla. Ihmisellä on yhdellä elämän osa-alueella keskimäärin seitsemän hallitsevaa uskomusta. Kun aikoinaan aloin perehtyä mielen toimintaan, oli jännittävää tajuta se, miten helppoa uskomuksia oli muuttaa. Elämään tuli lisää joustavuutta: oikeastaan mikä tahansa on mahdollista! Jos muutan sisälläni olevia uskomuksia mistä tahansa asiasta, siihen liittyvä todellisuuteni muuttuu.

Isoin tavoitteeni tällä hetkellä on tuntea rakkautta ja mielenrauhaa. Tavoite on läsnä tässä hetkessä. Tämänkin tavoitteen kanssa olen saanut muokata uskomuksiani: voin olla onnellinen ulkoisista tekijöistä riippumatta. Suuriin unelmiini on sisältynyt aina myös fyysisiä asioita. Unelmissa ja tavoitteissa huikeaa on se, että niillä on tapana toteutua! Kun jokin asia vetää sinua puoleensa, se monesti tarkoittaa sitä, että se jollain tavalla kuuluu sinulle.

Kuulutko sinä siihen viiteen prosenttiin maapallon väestöstä, jolla on ylös kirjoitettuja tavoitteita? 

Kun alat kirjoittaa tavoitteitasi ylös, hakeudu ensin hyvään tunnetilaan. Hengitä syvään, hymyile, pompi, kuuntele suosikkimusiikkiasi tai tee jotain sellaista, mikä saa mielesi iloiseksi! Yksi hyvä keino on listata ylös kiitollisuuden aiheita: niitä asioita, joista voi tuntea kiitollisuutta juuri nyt. Kun olet päässyt hyvään tunnetilaan, aidot ja sinunnäköisesi tavoitteet löytyvät helpommin ja vaivattomammin.

Parisuhdevalmennuksissa ohjaamme osallistujia kirjaamaan omat tavoitteensa ylös. Ihmiset ovat lähettäneet ihan huikeita palautteita siitä, miten nopeasti he ovat nähneet suurien muutoksien tapahtuvan pelkästään sen voimalla, että he ovat selvittäneet sen, mitä he todella haluavat. On niin siistiä nähdä, miten nämä jutut toimii! 🙂

Viime vuonna tähän aikaan juhlimme Romeo-vauvan ristiäisiä Espanjassa. Aika kuluu niin nopeasti ja nyt meillä on jo reilun vuoden ikäinen hassutteleva ja huumorintajuinen taapero. Romeo on selvästi espanjalainen – pikkumies alkoi potkia palloa ennen kuin oppi kävelemään. 😀 Täällä on taas muutoksen tuulia ilmassa, kerron niistä näillä näkymin lisää seuraavassa postauksessa. 🙂