Joulun idylli?

Mitä luulet, että näkisit, jos saisit jouluaattona siivet selkääsi, näkisit kattojen läpi ja pääsisit kurkkaamaan kaupungin yltä kaikkiin suomalaisiin joulukoteihin? Näkisitkö puhtaita koteja, kynttilöitä, saunahetkiä, joulukuusia, kauniisti katettuja jouluaterioita, joulupukkeja ja odottavia lapsia, somasti paketoituja paketteja? Kuulisitko kauniita sanoja, tunnelmallista joulumusiikkia, iloista naurua ja ilahtuneita huudahduksia?

christmas-1887306_960_720Toteutuuko joulun idylli tänä vuonna sinun kodissasi?

Joulun idylli on jotain, mitä kaikki eivät saavuta tänäkään jouluna. Tiedätkö, miltä tuntuu, kun ei ole varaa ostaa lapsille joululahjoja tai kotiin joulukuusta? Tai joulupöydässä on kaikkien jouluherkkujen sijaan pelkästään lasagnea? Tiedätkö, miltä tuntuu, kun riidat repivät joulua niin, että sen tunnelma on auttamattomasti sirpaleina?

Tiedätkö, miltä kuulostaa ja tuntuu pettymysten joulu? Vaikka kaikki ulkoiset puitteet olisivat tuomassa joulun tunnelmaa, se ei takaa joulurauhaa.

table-decoration-1903848_1920Olen onnekas, koska olen saanut kokea idyllisten joulujen lisäksi myös monella tapaa myös pettymysten jouluja. Ne ovat opettaneet minulle kiitollisuutta ja sen, että joulu ei ikinä ole minun ulkopuolellani. Joulu on aina sisälläni ja vain minä voin vaikuttaa siihen, miten sen koen.

Tänä vuonna olen pysähtynyt katselemaan joulukuustamme usein. Se on kaunis ja se tuo juhlan tuntua! Tänä vuonna olen pysähtynyt olemaan kiitollinen siitä, että minun ei tarvitse odottaa ristiriitoja, vaan voin odottaa joulua hyvällä mielellä. Tänä vuonna olen nimittänyt joulumme rakkauden jouluksi.

schutzengelchen-1914682_640Onko sinun joulussasi jotain, mitä pidät itsestäänselvänä? Muistathan tuntea kiitollisuutta kaikesta siitä, mitä sinulla tänä jouluna on?

Jos sinun joulun odotuksesi on pelkojen täyttämää, haluan lähettää sinulle rakkauden ajatuksia! Muista, että joulu on sinun sisälläsi ja sinä saat itse päättää, miten sen koet. Mikä tekee sinun joulustasi joulun? Voiko se olla jotain pientä ja helppoa, jonka voit missä tahansa tilanteessa kokea? ❤

Yksi kommentti artikkeliin ”Joulun idylli?

  1. Aivan ihanasti kirjoitettu! ❤ Joulu voi todella olla hyvin monella tapaa hyvä tai vähemmän hyvä, ja kaikki joulut ovat joka tapauksessa uniikkeja, vaikka niitä yritetäänkin usein tukkia samaan muottiin. Tuo on tärkeä muistutus, että todellinen joulu on kuitenkin aina missä tilanteessa vain ihmisen sisällä. Kiitos! ❤

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.