Kauneus

Ympärillämme on valtavasti kauneutta. Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen kauneudesta? Jokin tietty ihminen vai ehkä luonto – kukat, vesi, kaikki luonnon sävyt ja ihmeet? Jokin kaunis rakennus? Olen aina haaveillut kauniista kodista, sellaisesta, jossa olisi suuret ikkunat ja johon tulvisi valoa ja kauniita maisemia. Haaveilen kodista, jossa olisi kaikkea hauskaa, kuten salakäytäviä lapsille ja erikoisen, jopa oudon näköisiä huonekaluja. Olisi myös hauskaa, jos kodissa olisi muunneltavia tiloja – vaikka makuuhuoneesta saisikin toimiston, kun sängyn seinälle nostamalla sen alta paljastuisikin pöytä. Mutta kauneus, se olisi tärkeintä! Olisi ihanaa rakentaa tuonne vuoren rinteelle oma koti, josta olisi maisemat merelle ja vuorille, kauas.

WP_20150908_19_23_59_Pro__highres

Lopulta kuitenkaan mikään ihmisen rakentama ei koskaan pärjää luonnon kauneudelle. Kun istun tuossa meren rannalla ja ihmettelen laineiden leikkiä ja auringon kimallusta ja siinä rantakivillä leikkii lapsi, joka on aivan täydellinen juuri sellaisenaan – ei mikään ihmisen rakentama vain voi olla yhtä kaunista! Jos olet huomannut joskus luonnossa sellaista kauneutta, mikä saa sinut hiljenemään ja vain ääneti ihmettelemään, olet juuri silloin ollut läsnä. Tiedäthän, kun istut nuotiolla ja katselet valtavaa tähtitaivasta? Tai kun katsot suloista lasta? Uskon, että lapsilla näitä hetkiä on luonnostaan paljon enemmän. Katso äiti, millainen kukka! Ja se ilo on aivan todellista. Kauneus on ihanaa, se saa pysähtymään ja nauttimaan hetkestä.

IMG_3746

Millainen ihminen on kaunis? Viikonloppuna kuulin mielenkiintoisen ajatuksen: ”Voiko ihminen olla ruma, jos ihmisen sisällä on kaikki hyvin?”. Vierastan sanaa ruma, enkä usko, että kukaan todella on ruma. Mutta ajatus pysähdytti. Monesti puhutaan sisäisestä kauneudesta ja ulkoisesta kauneudesta. Haluaisin silti viedä asiaa vielä vähän syvemmälle. Onko niin, että ulkoinen olemuksemme on vain jotain, jota olemme saaneet? Onko se niin sanotusti stabiilia, muuttumatonta? Mitä jos omilla ajatuksilla ja tunteillamme vaikutamme vahvasti myös siihen, miltä ulkoinen olemuksemme näyttää? Tarkoitan ihan fyysisesti: millaiset hiukset päässämme kasvavat, millainen iho meillä on ja millainen lihas- ja rasvakerros. Mitä jos itse asiassa aktiivisesti luomme omaa fyysistä kehoamme omilla ajatuksillamme ja tunteillamme?

Olet varmaankin kuullut näistä testeistä, kun on kaksi kasvia ja toiselle puhutaan kauniisti ja toiselle rumasti. Toinen kukoistaa ja toinen kuivettuu. Tai viimeisin testi, johon törmäsin Facebookissa, oli tehty riisille: kahteen lasipurkkiin oli laitettu kuivaa riisiä ja vettä. Toiselle oli puhuttu kauniisti ja toiselle rumasti. Jo toisena päivänä toinen oli alkanut homehtua toisen pysyessä edelleen kirkkaana ja siistinä. Kuvassa näki valtavan eron. Tästä pääsemmekin ajatukseen siitä, että mitä puhumme itsellemme?

IMG_3812

Kyse on siis siitä päänsisäisestä tarinasta, jota kuulemme, kun katsomme peiliin tai ajattelemme omaa kehoamme. Ei siitä, jota kerromme muille, koska niissä tarinoissa voi olla eroa. Jos tuossa päänsisäisessä tarinassa on ikäviä sävyjä, mieti miltä voisitkaan ihan fyysisesti näyttää ilman niitä? Mitä jos ruoka ei vaikutakaan sinuun tietyllä tavalla vaan se, mitä ajattelet ruuasta?

Jos haluat, voit kokeilla tehdä seuraavanlaisen harjoituksen: Kuvittele eteesi oma itsesi unelmavartalossasi ja unelmakehossasi. Kun saat kuvan eteesi, kuvittele että tuo kuva muuttuu vaatteeksi, ikään kuin supermiehen tiukaksi nahka-asuksi, minkä mallinen se sitten onkaan. Ota sitten se vaate ja pue se päällesi nyt. Ja tunne miltä tuntuu olla, juuri nyt, tuossa unelmakehossa! Jos sait ajatuksesta kiinni ja se kohensi oloasi tai ryhtiäsi, tee tuo ajatusleikki aina, kun huomaat ajattelevasi jotakin ikävää itsestäsi. ❤

Terve ja sisäisesti hyvinvoiva ihminen on kaunis, mutta silti ihan jokaikisen ihmisen sisällä on kauneutta. Elämä meidän sisällämme on itsessään kaunista. Voimme auttaa toisiamme voimaan paremmin näkemällä ja huomaamalla sen kauneuden toisissamme. Sinä olet kaunis! ❤

RomeoEmilioF5880b

Ps. Kuvaamon kuvissa Romeo on 15 vrk:n ikäinen. Kuvat otti Juanjo Fotografo Fuengirolan keskustassa. Suosittelen paikkaa erittäin lämpimästi. Romeolla otti kuvaukset koville, ensin itkettiin kaksi tuntia ja sitten kymmenessä minuutissa saatiin nämä kuvat otettua. Kuvaaja oli itse rauhallisuus ja mitään kiirettä ei hänellä ollut! Iso hatunnosto kuvaajalle Juan Jose Jimenez Tirado! ❤

4 kommenttia artikkeliin ”Kauneus

  1. Miten olitkaan just kirjoittanut, kun tulin kurkkaamaan, että oisko jotain uutta! ❤ "Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille ja mielen vapaus ja mielen vapaus." Rakkautta, valoa, iloa, aurinkoa ja kauneutta teille! ❤

    Tykkää

  2. Eeva sanoo:

    Kiitos täsyä tekstistä, Elena. ♡ eihän tässä oo montaakaa kuukautta enää ku saahaan nähä teijät Suomessa!?! 🙂

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.