Hetkessä<3

WP_20151013_09_17_17_Pro WP_20151013_09_17_01_Pro

Tänään oli neuvolapäivä! Tai tarkemmin sanottuna kävin ystäväni kanssa varaamassa neuvolaan ajan. Espanjalaisittain saimme siihen kulumaan koko päivän, mutta asia saatiin hoidettua! 🙂

Sain kuuden kuukauden väliaikaisen oikeuden terveydenhuoltoon Andalusian maakunnassa. Ja sehän tarkoittaa, että synnytys hoituu täällä hienosti – ja vieläpä ilmaiseksi. Kiitos Euroopan Unioni ;). En voi sanoin kuvailla, miten kiitollinen olen ihanalle ystävälle, joka oli tulkkina ja henkisenä tukena.

WP_20151013_11_25_37_Pro (2)

Luin viime viikolla paljon Eckhart Tollen Läsnäolon voima -kirjaa. Kirja avautui tälläkin lukukerralla uudella tavalla. Kirjassa Tolle kertoo omasta voimakkaasta kokemuksestaan, kun hän vapautui eräänä yönä hyvin ahdistuneesta tilasta täydellisen rauhan ja ilon tilaan.

Avainsanoja tuossa vapautumisessa olivat Tollen ajatukset ”en kestä itseäni”. ”Kuka itse ja kuka minä?” olivat Tollen seuraavat kysymykset. Hän esittelee tämän ”itsen” kirjassaan nimeten se egoksi. Tollen mukaan ego on täysin riippuvainen menneisyydestä ja tulevaisuudesta ja siksi tämä hetki on uhka egon olemassaololle.

WP_20151009_11_36_58_Pro__highres

Käytännössä tuo kaikki tarkoittaa sitä, että minun ei tarvitse uskoa omia ”tarinoita” itsestäni. En ole mieleni, ajatukseni, tunteeni, ongelmani enkä myöskään kuolevainen kehoni. Olen jotain paljon suurempaa ja ihanampaa ja voin kokea sen tässä kehossa, kun keskityn läsnä olevaan hetkeen.

Raskausajat eivät aina ole olleet minulle helpoimpia aikoja (tarina menneisyydestä x)). Sain suuren oivalluksen, kun luin kirjaa ja ajattelin suhdetta kehooni. Koska minun ei tarvitse samaistua kehooni, ”olla kehoni”, minulla ei ole mitään syytä arvostella tai moittia sitä. Kehoni on ihmeellinen majapaikka sielulleni! Ja mikä ihmeellisintä, se on tällä hetkellä majapaikkana kahdelle sielulle.<3

WP_20151014_18_06_47_Pro (2)

Meillä on nyt kummallakin tähän kehoon samanlainen oikeus. Kuulin ystävältäni, että espanjankielessä synnyttää on ”dar a luz”, joka tulee sanoista ”antaa” ja ”valo”.

Ihmeellinen kiitollisuuden ja ilon tunne, pienestä aarteesta, jota saan olla hetken näin lähellä.<3

5 kommenttia artikkeliin ”Hetkessä<3

 1. Eeva sanoo:

  Teitä ikävöidään täällä! Paljon on tällä viikolla pojat puhunu Alvarista, kuinka ”enskerralla ku nähhään nii mää sanon Alvarille että…”. 🙂 hyviä nuo ilmekuvat!! Ja muutenki kuulostaa hyvältä. Pääsispä ite samaan tunteeseen oman kropan kans… 😉 meillä lomallelähtö ja kohde edelleen ihan auki, saa nähä miten käy…

  Tykkää

 2. Lämmin muistutus Läsnäolon voimasta, tällä on hyvä aloittaa päivä! ❤ Oon lainannut tuon kirjan eteenpäin, mutta kun saan sen takaisin itelle, olisi varmaan taas sopiva hetki lukea se läpi. Armollisuutta ja itsensä hyväksymistä ei kyllä ole koskaan liikaa.

  En oo tiennytkään, että synnytystä kutsutaan espanjaksi valon antamiseksi, mutta kun katsoo tuota sun kuvaa, voi hyvin ajatella, että sisällät parhaillaan kaksi mitä loistavinta valoa. Samoin kiitollisuus ihan paistaa koko kirjoituksesta ja saa minutkin ajattelemaan kaikkia niitä asoita, joista voin olla kiitollinen! ❤

  Tykkää

 3. Tytti sanoo:

  Moi Elena! Kiva blogi ja mukava lukea teidän kuulumisista siellä. Haaveillaan Tatun kanssa myös joksikin aikaa ulkomaille muutosta, ja Espanjan aurinkorannikko on yksi vahvoista kohdevaihtoehdoista. 🙂

  Milloin sulla on laskettu aika? Täällä odotellaan nimittäin myös kovasti helmikuuta ❤ Kaikki on niin uutta ja jännää! Kivaa odotuksenjatkoa ja terkut perheelle!

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.