Kielikylvyssä

Tuntuu hassulta, kun ei ymmärrä, mitä paikalliset puhuvat. On ikään kuin ulkona kaikesta. Välillä tuntee itsensä ihan tyhmäksi, kun vaikkapa rannalla joku kysyy jotain, eikä ole hajuakaan, että mistä on kysymys. 😀 Tai kun tekisi mieli sanoa jotakin, eikä yksinkertaisesti voi. Ensimmäisenä lauseena opin varmaankin kysymyksen ”Habla ingles?” (Puhutko englantia)..

WP_20150926_16_54_51_Pro__highres

Täällä aika vähän kukaan puhuu englantia, joten sillä ei pärjää. Oon siirtäny neuvolaankin menoa aina tyyliin ”hoidan sen ensi viikolla” ja sitten on saanut aina jonkun tarpeeksi hyvän tekosyyn olla menemättä. No nyt sovin ystävän kanssa, että hän tulee kaveriksi ja mennään tiistaina kolkuttelemaan neuvolan ovia.. 😀

WP_20150928_12_51_05_Pro__highres

Ensimmäinen vanhempainilta oli kanssa aika silmiä avaava kokemus. Hurjassa kielikylvyssä se lapsi on siellä kaikki päivät! Itse olin kahden tunnin jälkeen jo aivan väsynyt. Ja silti tuo koululainen lähtee innoissaan kouluun joka aamu.<3

WP_20150927_12_45_32_Pro (2)  WP_20150922_16_28_13_Pro__highres

Tavoitteena meillä on koko perheellä, että puhuisimme kesään mennessä espanjaa. Ollaan käytetty ahkerasti netistä löytyvää kieltenopiskelusovellusta: www.worddive.com. Sovelluksessa pystyy erittäin kannustavasti seuraamaan omaa kehitystään ja se on todellakin koukuttava! Erittäin helppo ja motivoiva tapa opiskella kieltä. Parasta on, että meidän 7-vuotiaskin pelaa sitä innoissaan. Tyttö saattaa heti koulupäivän jälkeen tulla kysymään, että saisinko nyt pelata sitä espanjapeliä?

WP_20151002_15_04_33_Pro__highres

5-vuotias pelaamassa Ekapeli-nimistä lukemaan opettelupeliä.<3

Koululta tulee kotiin kaikenlaista lappua harva se päivä. Ja synnytyskin lähenee.. Joten motivaatiota on kyllä oppia kieli. x)

Buenas noches!

2 kommenttia artikkeliin ”Kielikylvyssä

  1. Hanna-mumma sanoo:

    Ihana lukea näitä teidän kuulumisia ❤ Tsemppiä kielen opiskeluun ja onnea neuvolakäyntiin 🙂 Täällä minä jo jännitän sitä sun tulevaa synnytystä…

    Mutta ennen sitä tullaan kuitenkin ihan livenä teitä sinne katsomaan. Odottavan aika on pitkä 😉

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.